Välkommen

Österhaninge Konstförening är en allmän konstförening öppen för alla som är intresserade av konst och kultur. Vi sprider kunskap, köper konst och arbetar för att främja kulturen i Haninge och vi är medarrangör av Haningesalongen, som föreningen startade för många år sedan.

Månadens bild

I februari -18 hade vi vår årliga medlemsutställning i Vendelsö Bygdegård. Utställarna fick dra en lott och vinnarna får visa ett av sina verk under en månad. Under Anslagstavlan kan du se vilka som vann en månad och deras kontaktuppgifter. Klicka på bilden för större format.

DECEMBER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inger Andersson, olja på akvarellpapper, Duo

Varje år erbjuder vi dig som medlem möjlighet att vara med på ett antal intressanta aktiviteter. Konstnärsbesöken brukar vara mycket uppskattade. Likaså medlemsutställningen, som äger rum varje år. Är du själv en aktivt utövande konstnär är du välkommen att delta i den.

Utlottning av inköpt konst äger rum varje år vid föreningens årsmöte i mars.

Österhaninge Konstförening är en av Sveriges äldsta allmänna konstföreningar, och det är vi  stolta över. 1953 startades föreningen av en entuiastisk skara konstintresserade Haningebor, som ville stimulera konstintresset i bygden genom att anordna utställningar, lotta ut inköpta konstverk samt på skilda sätt främja studier av konst och verka för tillvaratagande av bygdens kulturella traditioner.

Aktuellt

Välkommen på Vinterlördag

Vernissage för Haningesalongen lördag 8 december.

Läs mer här

 
 
2018-07-27
Se vad som finns på programmet till hösten. 

Läs hela 
höstprogrammet här.

GDPR Så här hanterar vi dina personuppgifter.