Välkommen

Österhaninge Konstförening är en allmän konstförening öppen för alla som är intresserade av konst och kultur. Vi sprider kunskap, köper konst och arbetar för att främja kulturen i Haninge och vi är medarrangör av Haningesalongen, som föreningen startade för många år sedan.

Månadens bild

I oktober -21 hade vi vår årliga medlemsutställning i Vendelsö Bygdegård. Utställarna fick dra en lott och vinnarna får visa ett av sina verk under en månad. Klicka på bilden för större visning. Under Anslagstavlan hittar du kontaktuppgifter för respektive månadskonstnär.

AUGUSTI


Inger Klasson, Golden Gate Bridge, akvarell

 

Varje år erbjuder vi dig som medlem möjlighet att vara med på ett antal intressanta aktiviteter. Konstnärsbesöken brukar vara mycket uppskattade. Likaså medlemsutställningen, som äger rum varje år. Är du själv en aktivt utövande konstnär är du välkommen att delta i den.

Utlottning av inköpt konst äger rum varje år vid föreningens årsmöte i mars.

Österhaninge Konstförening är en av Sveriges äldsta allmänna konstföreningar, och det är vi  stolta över. 1953 startades föreningen av en entuiastisk skara konstintresserade Haningebor, som ville stimulera konstintresset i bygden genom att anordna utställningar, lotta ut inköpta konstverk samt på skilda sätt främja studier av konst och verka för tillvaratagande av bygdens kulturella traditioner.

SÖK TILL HANINGESALONGEN 2022!
Måleri eller video? Fotografi? Graffiti, design eller mode? Är du en skapande person bosatt i Haninge? Då har du chansen att ansöka till Haningesalongen och få visa ditt arbete på Haninge konsthall.
Sista ansökningsdag är den 22 augusti 2022. 

Läs mer här

Haningekonstnärerna

På 
www.haningekonstnarer.se

kan du följa vad som händer på Galleri Kyrkskolan i Västerhaninge.