Anslagstavlan

Vernissage på nätet

När Österhaninge Konstförening måste ställa in vårprogrammet så gör vi ett försök att visa en inställd Aprilvernissage här på hemsidan under april månad. Så i stället för att mingla på ett trångt galleri är du välkommen att i lugn och ro titta igenom utställningen VÅR HORISONT. Är du intresserad av något verk så kontaktar du konstnären direkt.
Styrelsen

Vi som visar våra verk under namnet VÅR HORISONT är en liten grupp konstnärer som ibland ställer ut tillsammans.

Klicka på ett namn nedan för att se respektive konstnärs alla bilder och klicka sen på en bild för större bilder i ett flöde.

Ebba Hummel   Anne-Maj Jönn-Norling   Inger Klasson   Karin Lindqvist   Cia Sutinen   Karin Wahlström   Lena Åkerström

Vill du ta kontakt med någon av konstnärerna eller undrar över mått, teknik eller pris hittar du det i vår Verksförteckning (pdf).

Vi tackar ÖHKF för att vi får visa upp oss här när Coronan gör att vi inte vill samla våra vänner på ett galleri. Men nästa höst, 2021, räknar vi med att få visa upp oss på riktigt.

Erbjudande från Sveriges Konstföreningar

Som medlem i Österhaninge Konstförening får du tillgång till erbjudanden från Sveriges Konstföreningar. Till exempel 15 % på kursavgiften när du bokar en kurs på Gerleborgsskolan eller 10 % på Konst på bio. Du kan anmäla dig för att få ett nyhetsbrev per e-post från Sveriges Konstföreningar.

Konst i Haninge

I Haninge finns det konst på många platser i kommunen från Tungelsta i söder till Vendelsö i norr. I Haninge kulturhus finns det en konsthall och även 20m2 konst, en utställningsvägg för konstnärer, föreningar och skolor verksamma i Haninge. Här kan du läsa mer om arbetet med konst i kommunen.

Tips för konstföreningens medlemmar

Liisa Trevids trevliga skulpturer från föreningens 60-årsjubileum är till försäljning

till ett pris av 450 kronor/st.

Vid ev intresse var vänlig kontakta: margarethawestman40@gmail.com

Månadens bild

Här är kontaktuppgifter till de konstnärer från 2020 års medlemsutställning som visar sin månadsbild på första sidan.

Mars
Cecilia Rojas Castro, rojaskonst@hotmail.se, 072-854 55 16.
Blogspot: Art & poesi Kulturnyanser.
Dalens fjäril, Akvarell på siden.

Kirsti Häcki,

kirstihacki@hotmail.com, 072-206 00 94. Efter branden, akvarell.

Bodil Dahlgren, bodilda@bredband.net, 070-386 53 63. Vid sjön, akvarell.

Barbro Feldt, b.m.feldt@gmail.com, 070-665 09 92. Nybadad, akvarell.

Juli
Merja Pitkänen, merja.pitkanen@hotmail.com, 070-304 20 32. Efter regnet, akvarell.

Augusti
Ritva Karlsson, ritva.karlsson@ritvaskeramik.se, 070-590 31 66, Fåglar i keramik

September
Ann-Charlotte Silvikko, anncharlottesilvikko@gmail.com, 070-864 76 71. Hatten på, torrpastell/promarker.

Ragnhild Blomdahl, r-hild@hotmail.com, 073-428 02 42. Skärgårdsvy, akvarell.

Ingwar Åhman-Eklund, ingwarae@gmail.com, 073-428 02 42. Varför, tusch.

December
Kristina Fröidh, kristinafandersson@gmail.com, 070-294 03 72. Fiskebåt, akvarell.

Januari
Eivor Pettersson, eivor9@telia.com, 070- 310 95 97. Blomhjärta, fotografi.

Februari
Christina Wolmar, christina.wolmar@comhem.se, 070-546 01 56. Orosmoln, blandteknik.

Tidigare års månadsbilder

Här kan du se 2019 års månadsbilder.

Här kan du se 2018 års månadsbilder.