Anslagstavlan

Välkommen till konstföreningens sommarutställning för juli!

Nu är det dags för föreningens andra digitala konstutställning. Vi hoppas att ni uppskattade den första. Det är i alla fall fantastiskt många som har besökt utställningen och det gläder oss naturligtvis.

Nu i juli ställer vi ut konst av Eivor Pettersson, Ann-Charlotte Silvikko, Kirsti Häcki och Christina Hansson.

Även den här gången är det vitt skilda konstnärskap med flera olika tekniker som visas. Vi får se vackra och njutbara fotografier, uttrycksfulla oljor, livfulla och mjukt färgade akvareller, tusch och collage.

Är du intresserad av att köpa ett konstverk, så kontaktar du konstnären direkt.

Här hittar du respektive konstnärs bildgalleri.

OBS Missa inte att klicka på bilderna i galleriet för stor bild.

Kirsti Hacki

Christina Hansson

Eivor Pettersson

Ann-Charlotte Silvikko

gm Margaretha Westman

Erbjudande från Sveriges Konstföreningar

Som medlem i Österhaninge Konstförening får du tillgång till erbjudanden från Sveriges Konstföreningar. Till exempel 15 % på kursavgiften när du bokar en kurs på Gerleborgsskolan eller 10 % på Konst på bio. Du kan anmäla dig för att få ett nyhetsbrev per e-post från Sveriges Konstföreningar.

Konst i Haninge

I Haninge finns det konst på många platser i kommunen från Tungelsta i söder till Vendelsö i norr. I Haninge kulturhus finns det en konsthall och även 20m2 konst, en utställningsvägg för konstnärer, föreningar och skolor verksamma i Haninge. Här kan du läsa mer om arbetet med konst i kommunen.

Tips för konstföreningens medlemmar

Liisa Trevids trevliga skulpturer från föreningens 60-årsjubileum är till försäljning

till ett pris av 450 kronor/st.

Vid ev intresse var vänlig kontakta: margarethawestman40@gmail.com

Månadens bild

Här är kontaktuppgifter till de konstnärer från 2020 års medlemsutställning som visar sin månadsbild på första sidan.

Mars
Cecilia Rojas Castro,

rojaskonst@hotmail.se, 072-854 55 16.
Blogspot: Art & poesi Kulturnyanser.
Dalens fjäril, Akvarell på siden.

Kirsti Häcki,

kirstihacki@hotmail.com, 072-206 00 94. Efter branden, akvarell.

Bodil Dahlgren,

bodilda@bredband.net, 070-386 53 63. Vid sjön, akvarell.

Barbro Feldt,
b.m.feldt@gmail.com, 070-665 09 92. Nybadad, akvarell.

Merja Pitkänen,

merja.pitkanen@hotmail.com, 070-304 20 32. Efter regnet, akvarell.

Augusti
Ritva Karlsson, ritva.karlsson@ritvaskeramik.se, 070-590 31 66, Fåglar i keramik

September
Ann-Charlotte Silvikko, anncharlottesilvikko@gmail.com, 070-864 76 71. Hatten på, torrpastell/promarker.

Ragnhild Blomdahl, r-hild@hotmail.com, 073-428 02 42. Skärgårdsvy, akvarell.

Ingwar Åhman-Eklund, ingwarae@gmail.com, 073-428 02 42. Varför, tusch.

December
Kristina Fröidh, kristinafandersson@gmail.com, 070-294 03 72. Fiskebåt, akvarell.

Januari
Eivor Pettersson, eivor9@telia.com, 070- 310 95 97. Blomhjärta, fotografi.

Februari
Christina Wolmar, christina.wolmar@comhem.se, 070-546 01 56. Orosmoln, blandteknik.

Tidigare års månadsbilder

Här kan du se 2019 års månadsbilder.

Här kan du se 2018 års månadsbilder.