Anslagstavlan

Vill du ställa ut här?

Så tråkigt det är att vi inte kan träffas på gemensamma aktiviteter som vi brukar göra. Men skam den som ger sig. Vi får hitta på något nytt. Vad säger ni om en digital konstutställning? De flesta av er har säkert redan sett utställningen Vår horisont, som legat på ÖK:s hemsidan under april månad. Nu är den utställningen avslutad och i stället erbjuder vi föreningens egna konstnärer att visa upp sig på hemsidan.
Vi tänker oss att en grupp om 3-5 konstnärer kan vara lagom per tillfälle. Varje konstnär kan få med 8-12 verk. Är ni redan en grupp, som gärna vill ställa ut tillsammans, så ange det när ni skickar in er intresseanmälan. Utställningstiden är en månad och vi tänker ha den första visningen under juni månad. Vi ser gärna att olika tekniker finns representerade. Varje konstnär avgör själv om verken är till försäljning. Den som ställer ut fotograferar själv sin konst, men ÖK hjälper till med anvisningar.
Konstföreningen skriver verkslista med kontaktuppgifter, pris, mått mm. Vi skickar också ut ett medlemsbrev inför utställningen, men ser gärna att utställarna själva bjuder in sina vänner som till en vanlig vernissage.
Du som är intresserad skickar namn och kontaktuppgifter till
kontakt@osterhaningekonstforening.se  så snart som möjligt, men senast den 8 maj.

Väl mött på vår digitala utställning.
Styrelsen gnm Margaretha Westman

Erbjudande från Sveriges Konstföreningar

Som medlem i Österhaninge Konstförening får du tillgång till erbjudanden från Sveriges Konstföreningar. Till exempel 15 % på kursavgiften när du bokar en kurs på Gerleborgsskolan eller 10 % på Konst på bio. Du kan anmäla dig för att få ett nyhetsbrev per e-post från Sveriges Konstföreningar.

Konst i Haninge

I Haninge finns det konst på många platser i kommunen från Tungelsta i söder till Vendelsö i norr. I Haninge kulturhus finns det en konsthall och även 20m2 konst, en utställningsvägg för konstnärer, föreningar och skolor verksamma i Haninge. Här kan du läsa mer om arbetet med konst i kommunen.

Tips för konstföreningens medlemmar

Liisa Trevids trevliga skulpturer från föreningens 60-årsjubileum är till försäljning

till ett pris av 450 kronor/st.

Vid ev intresse var vänlig kontakta: margarethawestman40@gmail.com

Månadens bild

Här är kontaktuppgifter till de konstnärer från 2020 års medlemsutställning som visar sin månadsbild på första sidan.

Mars
Cecilia Rojas Castro,

rojaskonst@hotmail.se, 072-854 55 16.
Blogspot: Art & poesi Kulturnyanser.
Dalens fjäril, Akvarell på siden.

Kirsti Häcki,

kirstihacki@hotmail.com, 072-206 00 94. Efter branden, akvarell.

Bodil Dahlgren,

bodilda@bredband.net, 070-386 53 63. Vid sjön, akvarell.

Barbro Feldt, b.m.feldt@gmail.com, 070-665 09 92. Nybadad, akvarell.

Juli
Merja Pitkänen, merja.pitkanen@hotmail.com, 070-304 20 32. Efter regnet, akvarell.

Augusti
Ritva Karlsson, ritva.karlsson@ritvaskeramik.se, 070-590 31 66, Fåglar i keramik

September
Ann-Charlotte Silvikko, anncharlottesilvikko@gmail.com, 070-864 76 71. Hatten på, torrpastell/promarker.

Ragnhild Blomdahl, r-hild@hotmail.com, 073-428 02 42. Skärgårdsvy, akvarell.

Ingwar Åhman-Eklund, ingwarae@gmail.com, 073-428 02 42. Varför, tusch.

December
Kristina Fröidh, kristinafandersson@gmail.com, 070-294 03 72. Fiskebåt, akvarell.

Januari
Eivor Pettersson, eivor9@telia.com, 070- 310 95 97. Blomhjärta, fotografi.

Februari
Christina Wolmar, christina.wolmar@comhem.se, 070-546 01 56. Orosmoln, blandteknik.

Tidigare års månadsbilder

Här kan du se 2019 års månadsbilder.

Här kan du se 2018 års månadsbilder.