Anslagstavlan

Välkommen till 2020 års Medlemsutställning

Vendelsö Bygdegård, den 15 - 16 februari mellan kl 11 och 15.

Som medlem är du välkommen att ställa ut i Vendelsö Bygdegård.

Så här går det till

Anmäl ditt intresse senast den 25 januari till christina.wolmar@comhem.se  alt. 070-546 01 56. Christina kan även svara på frågor.

Att vara med på utställningen kostar 100 kr, oavsett hur många verk du får med. Vid försäljning tar konstförening 10 % av försäljningssumman.

Lämna in 2-4 verk. Hur många konstverk som just du får med, beror på hur många konstnärer som deltar. Bilderna ska vara inramade och försedda med upphängningsanordning.

Lotteri I samband med utställningen ordnar konstföreningen ett lotteri, där besökarna kan vinna ett verk av utställarna. För att få delta som utställare, vill konstföreningen att du skänker ett verk till lotteriet. Det behöver inte vara inramat och du lämnar in det samtidigt med dina övriga verk på fredagen. Märk verket med ”Lotterigåva” och ditt namn.

Som utställare kan du kan vara med på en utlottning om en plats för ett av dina konstverk på vår hemsida. Se Månadens bild på vår första sida.

Vernissagekort finns att hämta här som en pdf, Vernissagekort

Här finns det mer praktisk information och en verksförteckning till utställarna som pdf.

Erbjudande från Sveriges Konstföreningar

Som medlem i Österhaninge Konstförening får du tillgång till erbjudanden från Sveriges Konstföreningar. Till exempel 15 % på kursavgiften när du bokar en kurs på Gerleborgsskolan eller 10 % på Konst på bio. Läs mer i bifogade nyhetsbrev. Du kan även anmäla dig för att få ett eget nyhetsbrev per e-post från Sveriges Konstföreningar. Du ser hur man gör överst i nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev från Sveriges Konstföreningar

Konst i Haninge

I Haninge finns det konst på många platser i kommunen från Tungelsta i söder till Vendelsö i norr. I Haninge kulturhus finns det en konsthall och även 20m2 konst, en utställningsvägg för konstnärer, föreningar och skolor verksamma i Haninge. Här kan du läsa mer om arbetet med konst i kommunen.

Tips för konstföreningens medlemmar

Liisa Trevids trevliga skulpturer från föreningens 60-årsjubileum är till försäljning

till ett pris av 450 kronor/st.

Vid ev intresse var vänlig kontakta: margarethawestman40@gmail.com

Månadens bild

Här är kontaktuppgifter till de konstnärer från 2019 års medlemsutställning som visar sin månadsbild på första sidan.

Mars Merja Pitkänen, merja.pitkanen@hotmail.com, 070-304 20 32.
Kolartorp, akvarell.

April Margareta Öhberg, margareta.ohberg@gmail.com, 070-584 9659.
I trädlöst land, akvarell, monotypi.

Maj Gunn Bacuzzi, 08-777 41 68.
Bli sedd, olja.

Juni Kristina Fröidh,

kristinafandersson@gmail.com, 070-294 03 72. Domherre, akvarell/gouache.

Juli Iréne Skarström,

irene.skarstrom@gmail.com, 08-777 33 97. Skymning över Sandemar, akvarell.

Augusti Eivor Pettersson,
epettersson56@gmail.com, 070-310 95 97. Blue Heaven, foto.

September Annika Ekelund,
annika.cecilia.ekelund@bredband.net, 070- 362 22 23. Äpplen i korg, akryl.

Kirsti Häcki,
kirstihacki@hotmail.com, 072-206 00 94. Vild bukett, akryl.

November Inkeri Bonn, 070-274 75 12. Trädet, rödlera.

December Ann-Charlotte Silvikko,
anncharlottesilvikko@gmail.com, 070-864 76 71. Blå ängel, akvarell.

Januari Christina Wolmar, christina.wolmar@comhem.se, 070-546 01 56. Skogsbrand 2, tusch-akvarell.

Februari Göran Grönvik,

goran@kogart.se, 073-387 47 53. November i Dreviken, akvarell/glicée

2018 års månadsbilder

Här kan du se 2018 års månadsbilder.